De beloning - Reisverslag uit Cooktown, Australië van Marc Zalm - WaarBenJij.nu De beloning - Reisverslag uit Cooktown, Australië van Marc Zalm - WaarBenJij.nu

De beloning

Door: Marc

Blijf op de hoogte en volg Marc

29 Oktober 2010 | Australië, Cooktown

Na vier dagen voor "de tuinman" te hebben gespeeld, was het vandaag tijd om mijn beloning af te halen bij de souvenirwinkel van Linda, The CrocShop. Ik was immers begonnen aan de t/puinruimklus om korting te krijgen op een didgeridoo. Uiteindelijk had ik 29 uren staan.
Een normale vergoeding is $20,- per uur.
Linda liet mij zelf kiezen uit de verzameling die in drie rekken stonden opgesteld. Het moet goed voelen als je er een aanraakt en er op speelt, dus neem je tijd om de juiste te zoeken.
Toen ik enkele didges had geprobeerd, kwam ik uit bij een lange sierlijk versierde didge, met een mooie kelk aan het eind. Ook het spelen gaf mooie zuivere klanken met veel variaties. De houtsoort is vrij licht van tint en hij is versierd met twee donkere "dream-serpents" met felgele ogen.
Volgens Linda voelde ze de energie stromen tussen mij en de didge, en beweerde dat we elkaar gekozen hebben.
Toen ik de prijs ($595,-) zag, vroeg ik LInda heel bescheiden of ze deze didge aan mij zou willen verkopen, maar ze zei meteen dat ze hem met alle plezier geeft als ruil voor al het werk dat ik voor haar deed. Ik kreeg er zelfs een handgemaakte draagzak ($40,-) bij. En haar boek, dat ze 20 jaar geleden schreef over haar pionierstijd in Cape York.

We waren beide heel tevreden over de afhandeling en dankbaar dat we elkaar ontmoet hadden. Ze gaat binnenkort naar Zuid-Amerika om daar rond te zwerven en van de lokale mensen te leren. We zullen elkaar via mail blijven volgen.

Morgen gaan Sam en ik onze LandCruisers naar de garage waar Sam deze week werkte brengen, en beide auto's een grote beurt geven. Tegen kostprijs (olie en zo). Ik zeg: weer een prima deal!
Van Linda kreeg ik nog een adres in Cairns, waar ik over een week(?) zal zijn, om mijn achter-bladveren te laten resetten, want die zijn in 20 jaren aardig uit hun vorm geraakt. Daardoor staat de TLC tegenwoordig zo achterover, als een hond (teckel) die wil gaan zitten.
Sam heeft zojuist de kaart bestudeerd en heeft een lijst gemaakt met alle plaatsen die ik onderweg naar Sydney (en verder) zou moeten bezoeken, omdat die de moeite waard zijn. Handig om iemand te kennen die de kust aardig goed kent, vanwege het surfen en vissen.
Zondag vertrekken we samen naar Daintree NP. Ben benieuwd hoe dat gaat.

Foto's van (de tuinman aan) het werk:

Vandaag (vrijdag):

• 29 Oktober 2010 - 17:35

Tjitske:

Dat is inderdaad een hele mooie didgeridoo. En nu heb je nog een paar weken de tijd om te oefenen, zodat we een mooi concert van je kunnen krijgen als je terug bent. Inademen en toch blijven spelen, zoals de echte ozzies dat doen.